Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mieszany Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

upieczone udka kurczaka z sosem 2 sztuki
podgrzybki 1/2 kg
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
kostka mięsna 1 sztuka
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
makaron ryżowy 1 penne
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mieszany Eli

Cebule pokroić w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Z umytych papryk wyciąć szypółki i usunąć gniazda nasienne.Paptyki pokroić w paski.Podgrzybki oczyścić i pokroić.Z udek obrać mięso i pokroić.W rondlu rozgrzać olej,dodać cebulę,czosnek i chwilę smażyć.Dodać grzyby,sól,pieprz i znowu chwilę smażyć.Dodać paprykę i jeszcze chwilę razem smażyć.Dodać sos z udek,kostkę mięsną i dusić do miękkości papryki.Gdy papryka będzie miękka dodać mięso z udek i zagotować.Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Gulasz podawać razem z makaronem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak