Sposób przygotowania

Bakłażany umyjemy i roimy na pół, usuwamy miąższ. Połówki solimy i odstawiamy na pół godziny Kiedy puszczą sok płuczemy i osuszamy.Mięso mielone,posiekaną podsmażoną na margarynie cebulę,jaja,ryż,posiekaną pietruszkę sól,pieprz,wszystko dokładnie łączymy. Nadziewamy farszem bakłażany. Układamy na blasze wysmarowanej oliwą i podlaną wodą.
Zapiekamy przez 50minut, w temperaturze 180minut(dolewamy wodę). 10 minut przed końcem zapiekania bakłażany podlewamy śmietaną.A przed podaniem posypujemy odrobiną majeranku,bazylii,oregano.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Bardzo smaczne własnie je zrobiłam następnym razem dodam odrobinę musztardy i podziele się opinią
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    warto wypróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Jeszcze nigdy nie przyrządzałam bakłażanów, ale chyba wielki czas spróbować. Te Twoje wyglądają bardzo smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    kolejny ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !