Sposób przygotowania

Warzywa obrać i umyć. Róże brokuła podzielić na mniejsze cząstki, a jego łodygę obrać ze skóry i pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę, selera w paski, paprykę w kosteczkę, ziemniaki w mniejszą kostkę, a czosnek drobniutko posiekać. Do gotującego rosołu, dodajemy ziemniaki, paprykę, cebulę, lodygę brokuła i przyprawy zagotowujemy, po 15 minutach gotowania wrzucamy lodygę selera i różyczki brokuła, liść laurowy i gotujemy ok 15 minut, po czym dodajemy czosnek, zdejmujemy z palnika, Wlewamy mleko, śmietanę i ser, zagotowujemy i chwilkę gotujemy, do rozpuszczenia sera. Można dodac oregano lub bazylię. Na koniec doprawiamy do smaku i podajemy na gorąco. ( U mnie na zdjeciu uwiecznilam zupkę na moim talerzu tzn w wersji bez zabielaczy ale z serem )

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    serowa, pycha
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Twoje zupki są rewelacyjne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !