Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe kule

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałych soczystych brzoskwiń 80 dag
łyżka soku z cytryny
cukru 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe kule

Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ zmiksować z sokiem z cytryny oraz z cukrem. Następnie przelać do formy i wstawić do zamrażalnika. Mrozić przez 3-4 godz, aż masa zacznie twardnieć. Wtedy sorbet utrzeć mikserem i ponownie mrozić kilka godzin aż do stwardnienia. Przed podaniem rozkrusz. Kulki sorbetowe podawaj w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 10.08.2010 22:30
Super deserek:) a szczególnie dla dzieci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak