Sposób przygotowania

Kasze pluczemy w zimnej wodzie. Warzywa obieramy i myjemy. Marchew kroimy w półplastry lub kostke, pietruszke w półplastry, cebulę w kostkę, seler siekamy w plastry, ziemniaki w kostkę, brokuły dzielimy na małe porcje, łodygę brokuła, kroimy w kostkę, a czosnek w drobną kosteczkę. Zagotowujemy bulion i wrzucamy marchew, pietruszkę, ziemniaki, dodajemy liść laurowy i przyprawiamy. Gotujemy ok 15 minut, po czym wrzucamy łodygę selera i kawałki brokułów, zagotowujemy, a po 5 minutach wrzucamy kaszę jeczmienną, gotujemy ok - 20 minut na malutkim ogniu, doprawiamy na koniec do smaku, a tuż przed zakonczeniem gotowania, wrzucamy czosnek, ew. natkę pietruszki lub kopru.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zupka pierwsza klasa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Mniam,pyszna zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !