Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanego mięsa mielonego 1/2 kg
cebule 2
ząbki czosnku 2
makaronu 40 dag
olej
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz
PUSZKA POMIDORÓW

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki po prowansalsku

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Połowę cebuli dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą i 1/2 łyżki wody, wyrobić, przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować pulpety, usmażyć na oleju.
Makaron ugotować. Pozostałą cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać pomidory z zalewą, wymieszać. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, dusić przez 5 min. Włożyć pulpety , podgrzać. Podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak