Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z bezą i kremem śmietankowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

babeczki kruche 15 szt
bezy 15 szt
śmietana 30% 3 szklanki
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
aromat śmietankowy 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z bezą i kremem śmietankowym

do misy wlewam śmietanę i ubijam z dodatkiem cukru i soku z cytryny
żelatynę namoczyć w wodzie i podgrzać
do żelatyny dodać aromat i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszaj szprycę napełnić masą i wyciskać na babeczki ,na górę ułożyć beza.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.12.2014 08:12
ja poproszę chociaż jedną :)
Renata22 27.12.2014 22:33
Ładnie Ci wyszły ;)
Agata3 27.12.2014 22:20
wyglądają super :)
halina17 27.12.2014 19:30
Apetycznie wyglądają babeczki.
adelajda 27.12.2014 19:11
JA chętnie zjem :)
Zdzisław 27.12.2014 19:09
takie ciasta bardzo lubię
Noruas 27.12.2014 16:56
pycha babeczka!
Malinka 27.12.2014 16:45
Na taką babeczkę to niejeden poleci... :)
IwonaDD 27.12.2014 16:35
Mega kuszące:)
Adam/ZUB3R 27.12.2014 16:27
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak