Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 20 dag
cebula biała 1 szt
olej 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z cebulą

Mięso podzielić na 2 porcje. Rozbić lekko tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i natrzeć czosnkiem. Odstawić na 30 minut do lodówki. Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić do miękkości.
Na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulkę.
Podawać z kluskami śląskimi, szarym sosem, mięso udekorować cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.05.2012 12:09
smaczny
Jolanta40 30.12.2011 13:37
bardzo apetyczne
Żaneta1 02.12.2011 17:48
pychotka
IKrakowianka 09.11.2011 00:47
super
MAR3STA 18.02.2011 18:19
fajnie wygląda takie mięsko z cebulką;)
Margo1 23.12.2010 11:06
jakie apetyczne jedzonko
justyna111 29.09.2010 16:39
super
Lidia11 29.09.2010 16:07
fajny przepis
Emilia22 29.09.2010 15:06
ale świetnie wygląda
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:18
smakowicie wyglada
marzencia2007 23.08.2010 11:00
matuchno :) jak to pieknie wyglada.... ;)
pioge7 17.08.2010 14:46
znakomite :)
plocia 17.08.2010 09:29
aż się głodna zrobiłam
Monika193
Monika193 17.08.2010 08:30
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak