Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szary

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 1 łyzka
papryka mielona 1 łyżeczka
sos do pieczeni (ciemny) 1 łyżeczka
ziele angielskie 8 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
czosnek ząbki 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szary

Cebulę zrumienić na smalcu, podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, chwile gotować. Śmietanę z mąką, papryką i sosem w proszku zmiksować blenderem (gdy za gęste dolać trochę wody). Połączyć z duszoną cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i czosnkiem.
Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.10.2013 19:06
Fajny sosik.
kala9287 19.12.2012 11:54
pycha
Motorek 11.04.2012 12:59
smaczny
Iwona51
Iwona51 14.09.2011 11:00
pycha
Juleczka20 18.03.2011 14:50
fajny
iwona332 29.10.2010 12:37
super
Monika193
Monika193 22.09.2010 20:48
super do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak