Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 25 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Gorące ziemniaki przegnieść przez praskę, wyrównać w rondelku, podzielić na 4 części. Jedną część wybrać i w jej miejsce wsypać mąką ziemniaczaną. Ciasto dokładnie wyrobić łyżką. Formować kulki wielkości małego ziemniaka, na środku palcem zrobić dziurkę. Kłaść na osoloną, gotującą się wodę. Gotować po wypłynięciu około 4-5 minut.
Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 11.11.2013 08:26
pyszności:)
Aneta41 29.11.2012 18:31
mniam
Motorek 23.06.2012 15:53
są pyszne
Iwusia 12.05.2012 21:13
lubię kluski śląskie i robię podobnie
zuzanna_z 29.02.2012 12:09
super
edyta44 27.08.2011 11:06
pycha
MAR3STA 20.02.2011 10:01
fajne i zawsze smakuja;)
Margo1 25.12.2010 16:07
pyszne kluseczki
justyna111 29.09.2010 16:46
super
Lidia11 29.09.2010 14:34
fajne
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:15
pycha
marzencia2007 23.08.2010 10:56
uwielbiam!
plocia 17.08.2010 09:29
niam niam
Monika193
Monika193 17.08.2010 08:29
najlepsze kluski na świecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak