Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod pierzynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
pieczarki 20 dkg
cebula 1 sztuka
majonez 4 łyżki
ser cheddar 4 łyżki
ząbek czosnku 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod pierzynką

Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać sól, pieprz, oregano, majeranek z oliwą.
Natrzeć plastry mięsa, odstawić pod przykryciem na 3- 4 godziny do lodówki.
Pieczarki, cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć na oliwie, doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć plastry mięsa w naczyniu żaroodpornym.
Każdy plaster, posmarować łyżką majonezu, nałożyć pieczarki z cebulą.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 45- 50 minut.
Na 10 minut przed końcem pieczenia, posypać startym serem i zapiec.
Smacznego !!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 21.12.2014 09:55
lubię takie mięsko
Janina 19.12.2014 22:19
Smaczne mięsko;)
Anna169Hosz 19.12.2014 18:38
Bardzo smakowita!
pajbek 19.12.2014 17:43
Coś dla mnie :-)
R'n'G Kitchen 19.12.2014 16:37
Apetyczne danie
Renata9 19.12.2014 16:12
pyszne jedzonko
mysza75 19.12.2014 15:30
jaka fajna karkówka
pestka 19.12.2014 14:15
lubię taki obiad
Bernadeta1 19.12.2014 13:34
bardzo smaczne takie mięsko
gosia56 19.12.2014 13:26
pyszne mięsko;)
aginaa 18.12.2014 15:48
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak