Sposób przygotowania

Ugotowane, wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajka, szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, kroić go w poprzek na małe porcje. Z każdego kawałka zrobić placuszek, kłaść na środek śliwkę, zlepiać w kulkę. Knedle wrzucać do osolonego wrzątku, gotować 5-7 minut. Wyłożyć na talerz, polać stopionym masłem, posypać cukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis na czasie
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam takie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    apetycznie wyglądają
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ojjj... bardzo je lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !