Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne polędwiczki wieprzowe na parze z dymką

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 SZT
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęk
olej 1 łyżka
sól himalajska
pieprz

Porada

Delikatnie doprawione, ugotowane na parze polędwiczki wieprzowe - doskonałe dla zdieci albo dla osób na dietach lekkostrawnych.

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne polędwiczki wieprzowe na parze z dymką

Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kawałki. Każdy kawałek polędwicy ręka lekko rozgniatamy. Każdy kawałek mięsa bardzo delikatnie smarujemy olejem i oprószamy solą najlepiej himalajska i świeżo mielonym pieprzem czarnym (odrobinę!). Dymkę myjemy, osuszamy i siekamy drobno. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w posiekanych ziołach. Układamy wszystko w parowarze - parujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 12.12.2014 20:40
Chętnie bym skosztowała!
dorota20w 12.12.2014 19:12
dziękuję :)
Christopher 11.12.2014 17:16
Bardzo dietetyczne.
AgaS10 11.12.2014 11:11
ale cudnie wygląda to danie:)
Malinka 11.12.2014 10:55
Ale bym zjadła, pycha!
molanka 11.12.2014 10:26
bardzo smakowite
norweska20 11.12.2014 10:06
ja mam parowar już jakiś rok i jeszcze nieużyty- pora spróbować bo mięsko wygląda super
dorota20w 11.12.2014 09:16
polecam ! :)
olkaaa 11.12.2014 09:06
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak