Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mielone z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 40 dag
cebula 2 szt
czosnek ząbki 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Kukurydza z Puszki 4-5 łyżki
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mielone z kukurydzą

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę połączyć z mielonym mięsem. Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Na folii aluminiowej formować kwadratowe placuszki, nałożyć kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę i zwijać w ruloniki. Każdy rulonik szczelnie owinąć folią aluminiową. Ułożyć na brytfannie, włożyć do piekarnika, piec około godziny w 200 stopniach. Po ostudzeniu ściągnąć folię i włożyć do jasnego sosu, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.02.2014 10:29
lubię tak kombinować w kuchni..
ben-ka 15.02.2014 08:38
Mielone ma to do siebie,że świetnie komponuje się z różnymi dodatkami.
IlonaAlbertos 17.08.2013 18:43
Wyglądają genialnie.
caralajna 25.08.2012 07:39
baaaardzo apetyczne
Katarzyna59 24.07.2012 18:55
pychotka
romanrafal
romanrafal 07.05.2012 16:03
świetne jedzonko
kuklik 06.06.2011 21:28
super pomysł
Wafelek2601 20.04.2011 00:07
wyglądają super
Neetka90 29.03.2011 14:38
mniam ;)
Margo1 09.08.2010 16:05
Fajne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak