Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolkowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dkg
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
kostki mięsne 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolkowa Eli

Umytą fasolkę obrać i pokroić na kawałki.Umyte i obrane jarzyny i ziemniaki pokroić w kostkę.Do garnka wlać 3 litry wody,dodać kostki mięsne,fasolę i chwilę pogotować.Dodać jarzynki i ziemniaki i gotować do miękkości.Kukurydzę i groszek odcedzić i przepłukać wodą.Do zupy dodać kukurydzę.groszek i jeszcze chwilę gotować.Mąkę wsypać do śmietany,dodać odrobinę soli,dokładnie wymieszać,wlać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.Koperek i natkę pietruszki posiekać.Zupę rozlać do talerzy i posypać koprkiem i natką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 14.12.2011 07:34
Świetny pomysł, muszę spróbować.
iga2 29.06.2011 23:50
rewelacja
Sarenka 05.04.2011 20:27
Tym przepisem przypomnialas mi jak dawno nie gotowalam tej zupy :)
Sarenka 05.04.2011 20:27
Tym przepisem przypomnialas mi jak dawno nie gotowalam tej zupy :)
oliwkowa
oliwkowa 23.03.2011 20:53
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak