Sposób przygotowania

Umytą fasolkę obrać z końcówek i ewentualnego łyka.Fasolkę włożyć do garnka,zalać wrzącą wodą,dodać sól i cukier do smaku,i gotować 5 minut.Wyjąć fasolkę,przestudzić i włożyć pionowo do słoików.Do każdego słoika włożyć ziarnko ziela angielskiego,listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu.Odlać 3 szklanki wody z gotowania fasolki,dodać keczup,ewentualnie dosolić i wymieszać.Zalać fasolkę w słoikach,zakręcić i pasteryzować około godziny-woda ma tylko lekko pyrkać.Gdy słoiki ostygną przechowywać w zimnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Dla pewności można na drugi dzień jeszcze raz pasteryzować.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    nie wiedziałam iż tak można, bardzo lubię fasolkę więc w tym roku taką zrobię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy przepis - w ten sam sposób robię ogórki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !