Sposób przygotowania

Rzodkiewki odciąć od łodyżek,umyć i włożyć do słoików-mnie wyszły 3 duże.Papryczkę oczyścic z nasion,pokroic w kosteczkę i włożyć do słoików.Do każdego słoika włożyć 2 ząbki czosnku,łyżeczkę gorczycy,2 ziarnka ziela angielskiego,duży listek laurowy,4-6 ziarenek pieprzu,kawałek obranego chrzanu i gałązkę kopru.Zagotować wodę z octem,solą i cukrem.Zalać rzodkiewki,zakręcić słoiki i pasteryzować 30-40 minut w zależności od wielkości słoików.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nie jadłam takiej rzodkiewki,ciekawe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !