Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka.Paprykę umyć wyczyścić z nasion i pokroić w paski.Pomidory pokroić w ćwierć plasterki.Cukinię umyć,odciąć końcówki i pokroić w ćwierć plasterki.W rondlu rozgrzać smalec,dodać cebulę i chwilę przesmażyć.Do cebuli dodać paprykę i cukinię i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,paprykę w proszku,sól,pieprz,keczup i razem chwilę przesmażyć.Leczo przełożyć do słoików i pasteryzować około 35 minut.Przechowywać w człodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Smacznego!

Zimą przesmażyć pokrojoną kiełbasę,dodać zawartość słoika,chwilę razem dusić i leczo gotowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    też robię ale bez cebuli
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    robię bardzo podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super...robię takie samo jest pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Też takie robię. Smakuje wszystkim.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !