Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANA PAPRYKA
Paprykę ułożyć w słoikach, gorącą zalewą zalać paprykę, pasteryzować 15 minut.
Paprykę przed włożeniem do słoików sparzyć we wrzącej wodzie.
woda | 2,5 szkl |
sól | 3 łyżeczki |
cukier | 3 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | |
pieprz | 6 ziaren |
czosnek | 5 ząbków |
olej | 3 łyżki |
ziarna ziela angielskiego kilka | |
ocet | 1/3 6% |
papryka | 1 (pokrojona w paski) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: