Sposób przygotowania

Ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne części. Z większej wydrążyć miąsz. Posolić i odsctawić. Jaja ugotować , ostudzić i przekroić na pół
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła. Szynke i chleb pokroić w drobną kostkę, zalać śmietaną i odstawić do napęcznienia, a następnie utrzeć z rozgniecionymi żółtkami. Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wymieszać.
Ogórki napelnić farszem i podsmażyc na maśle. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !