Sposób przygotowania

Pomidory butelkowe umyć, rzociąć wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierm, przyprawić i zapiec ok. 20 min. w 150 C. W formie do tarty rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać łyżkę cukru u mieszając skarmelizować. W karmelui cięciem do góry ułożyc połówki pomidorów. W przerwie pomiędzy nimi powtykać suzone pomidory. Posiekaną cebulę zeszklić na patelni z 2 łyżkami oliwy i resztą cukru.Ciasto lekko rozwałkować -przykryć nimi składniki. Piec 25-30 min w temp. 220 c. Na koniec posyapć startym serem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !