Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA FRANCUSKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
Pomidory butelkowe 12 szt
pomidory w oliwie 90 g
cukier 3 łyż
cebula 4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1
sól, pieprz
parmezan 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA FRANCUSKA

Pomidory butelkowe umyć, rzociąć wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierm, przyprawić i zapiec ok. 20 min. w 150 C. W formie do tarty rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać łyżkę cukru u mieszając skarmelizować. W karmelui cięciem do góry ułożyc połówki pomidorów. W przerwie pomiędzy nimi powtykać suzone pomidory. Posiekaną cebulę zeszklić na patelni z 2 łyżkami oliwy i resztą cukru.Ciasto lekko rozwałkować -przykryć nimi składniki. Piec 25-30 min w temp. 220 c. Na koniec posyapć startym serem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 05.04.2012 23:52
super
artur7 11.02.2012 13:56
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak