Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHY PLACEK Z RABARBAREM I MALINAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
mąka pszenna 3 szklanki
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 25 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1
maliny świeże 200 g
rabarbar 500 g

Porada

Również można jak ostygnie można posypać cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHY PLACEK Z RABARBAREM I MALINAMI

Mąkę wyrobić wyrobić z margaryny dodać 1/2 szklanka cukru , cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka ,śmietanę i wyrobić. Blachę wysmarować tłuszczem i rozłożyć na niej 3/4 ciasta, resztę zostawić na kruszonkę . Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i dalej ubijać , a następnie dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać . Na ciasto dać rabarbar oraz maliny i wylać ubitą pianę z białek .Na wierzch zetrzeć kruszonkę. Piec ok.45 min.w temperaturze 160 stopni. Ostudzić i można kroić placka w kawałki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak