Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIerogi z szpinakiem

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 kg
mleko ciepłe 1 szklanka
cukier 1 łyzka
jajko 3 szt
olej 3 łyżki
szpinak mrożony 400 g
masło (łyżka) 1
czosnek 1 ząbek
drożdże 30 g
feta 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIerogi z szpinakiem

Mąkę przesiać ,drożdże utrzeć z cukrem i 3 łyżkami ciepłego mleka i odrobina maki -zostawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięte drożdże jajka sól resztę mleka i oliwę.Wyrobić ciasto dać do wyrośnięcia.Rozwałkować wycinać szklanka okręgi .Nakładać farsz .Farsz : szpinak rozmrażamy podsmażamy na maśle-studzimy dodajemy fete czosnek wyciśnięty i przyprawy .Na krążki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi .Smarujemy jajkiem i pieczemy 10 min w piekarniku w 200 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 13.01.2012 19:51
fajne
bami 07.01.2012 12:54
Moje ukochane pierogi! :)
Justyna Jussstiii 02.10.2011 15:02
niezłe
szajba2 09.09.2011 15:39
szpinak to nie dla mnie
Barbara55 18.08.2011 15:59
nie lubię szpinaku
kielcok1 16.06.2011 17:39
szpinaku nie lubię
Anna133 30.04.2011 17:32
trzeba spróbować
Jastinka 21.03.2011 14:22
niezłe
4muffins 10.11.2010 22:03
super pomysł na obiad
eli_555 01.08.2010 23:33
Pychotka,uwielbiam szpinak.
Dorota76 05.07.2010 21:51
no ciekawy przepis
Patryk14
Patryk14 18.05.2010 10:05
i kolejny fajny pomysł na smaczne przeforsowanie szpinaku na talerz
Jolanta41 05.05.2010 23:12
A czy taki farsz można \"pakować\" do zwykłego ciasta pierogowego i gotować ? Musze spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak