Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER NA LATO

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka 10 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 g
cukier 20 g
zsiadłe mleko 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: DESER NA LATO

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje rozpuścić we wrzątku i starannie rozmieszać.
Mleko zsiadłe wymieszać z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę.
Rozlać porcje do kompotierek i ostudzić.
Przed podaniem polać śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 10.12.2011 18:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak