Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA ZIEMNIACZANA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę 1 kg
wywar z kości 4 l
słonina pokrojona w kostkę 100 g
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
mąka 80 g
włoszczyzna 1 (krojona w paski)
cebula 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ZIEMNIACZANA

Warzywa rozdrobnić, zalać wywarem z kości i ugotować. Ziemniaki dodać do warzyw, ugotować. Słoninę wytopić, dodać cebulę, mąkę i przygotować zasmażkę, podprawić zupę, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 29.10.2013 10:21
lubię taką
Goya 01.07.2011 09:29
dobra
alaaa 11.08.2010 15:26
zupa bardzo dobra,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak