Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kości wieprzowe 25 dag
włoszczyzna 1 pęczek
kapusta włoska 1/2 główki
ziemniaki 25 dag
mleko 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny kapuśniak

Przygotowanie:
Z kości i włoszczyzny ugotować wywar na dwóch litrach wody. Z wywaru wyciągnąć kości. Kapustę posiekać, ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w wywarze. Mąkę roztrzepać na mleku, dodać do kapuśniaku, zagotować. Po ugotowaniu posypać natką pietruszki lub koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak