Sposób przygotowania

Umyte,odsączone wiśnie wydrylować,włożyć do rondla z grubym dnem (nie może być obity) i smażyć na małym ogniu aż sok wyparuje.Do wiśni dodać cukier i smażyć dalej aż z cukru zrobi się syrop.Dodać posiekane orzechy i jeszcze smażyć około 10 minut.Gorącą konfiturę wkładać do wyparzonych,suchych słoików (ja dałam do słoiczków po koncentracie pomidorowym-200ml),zakręcić,odwrócić do góry dnem na 5 minut.Później odwrócić i zostawić do wystygnięcia.Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwmicy.Smacznego!posiekane

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ty to potrafisz!Ciekawa konfitura.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Interesujący przepis ;p
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justi22

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justi22

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !