Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,75 kg
oliwa 1 łyżka
rosół warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa

Posiekaną cebulę i paprykę podsmażyc na oliwie. Brukselkę umyć, dodać do cebuli, dusić chwilę na małym ogniu, polac bulionem posypać imbirem i gotować 15 minut. Zupę zmiksować, przyprawić sokiem z limety, posupac solą i pieprzem. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak