Sposób przygotowania

Borówki umyć,odsączyć,włożyć do rondla z grubym dnem (nie może być obity),wlać 1/2 szklamki wody i smażyć aż borówki zgęstnieją.Jabłka umyć,obrać ze skórek i gniazd nasiennych,pokroić na ósemki,później na plasterki,dodać do borówek i chwilę razem smażyć.Dodać cukier sól i pieprz do smaku i jeszcze smażyć 10 minut.Gorącą konfiturę wkładać do wyparzonych,suchych słoików (ja dałam do słoiczków po koncentracie pomidorowym-200ml),zakręcić,odwrócić do góry dnem na 5 minut.Później odwrócić i zostawić do wystygnięcia.Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwmicy.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Do drobiu...mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    robie podbnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !