Sposób przygotowania

Paprykę,przyprawę do drobiu,czosnek,kucharka wymieszać i natrzeć tą mieszanką udka z obu stron.Udka ułożyć dw naczyniu żaroodpornym,polać olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Piec oloło 80 minut.Kostkę mięsną rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i polewać udka (gdy braknie bulionu-polewać wytworzonym sosem) co jakiś czas,żeby były soczyste.Udka wyjąć na półmisek.Sos zlać do rondla.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i chwilę pogotować.Smacznego!

Ja podałam udka z malutkimi kluskami śląskimi (przepys w mojej galerii),konfiturą z borówek (przepis w mojej galerii) i surówką z młodej kapusty 2 (przepis w mojej galerii)

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    I ta chrupiąca skórka.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !