Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec
Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem margaryny. Masę lekko studzimy i ucieramy z pokruszoną chałwą. Placek przekładamy masą ,wierzch dekorujemy kremem i startą czekoladą.
jajko | 6 |
cukier | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 20 g |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
mąka | 1 łyżka |
budyń czekoladowy | 3 szt (bez cukru) |
budyń waniliowy | 2 szt (bez cukru) |
margaryna kostka | 1 szt (miękka) |
mleko 3,2% | 3 szklanki |
chałwa | 300 g (waniliowa) |
czekolada gorzka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: