Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do garnka i wrzucamy kostkę rosołową, listek laurowy i ziele angielskie.
Marchewkę, piętruszkę i seler- trzemy na grubej tarce buraczanej i wrzucamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony por i gotujemy.
Ogórki małosolne trzemy na grubej buraczenej tarce i smażymy na patelni na małej ilości oleju.
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.
Dodajemy podsmażone ogórki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zabielamy gęstym jogurtem nautarlnym i wsypujemy posiekany koperek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    3 pierwsze zdjęcia są moje, na 4 zdjęciu jest jakaś zupa, ale na pewno nie wg mojego przepisu (!) bo widac marchewkę pokrojoną w plasterki. Jak się dodaje zdjęcia to wypadałoby najpierw wykonac przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Hi hi hi... Nie wezmę ich pod uwagę... Szkoda tylko, że sezon na małosolne się skończył. Dlaczego wcześniej tu nie zaglądałam?!!! Tak bardzo lubię ogórkową.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Lubię ogórkową :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego.....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    smaczniutka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !