Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 duża sztuka
brzoskwinie 1/2 sztuki
jabłka 1 duża sztuka
masło 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawy wymieszać w miseczce a następnie natrzeć nimi schab. Brzoskwinię obrać ze skórki i ułożyć na jednym z krótszych końców. Spiąć dla bezpieczeństwa wykałaczkami.
Krok 1 - Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku foto
2
Umyte i obrane jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach i przełożyć na sito. Przetrzeć starte jabłko aby wydobyć z niego jak najwięcej soku ( oczywiście można użyć sokowirówki ale nie wiem czy na jedne owoc jest sens ją wyciągać).
Krok 2 - Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku foto
3
Na patelni rozgrzać masło z olejem i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie na patelnię wlać sok i dusić do momentu aż większość płynu wyparuje a mięso zmięknie. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Krok 3 - Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.11.2014 14:45
musi być dobry
Anna133 22.11.2014 13:24
uwielbiam takie smaki, słodko ostre
Kuchenka 22.11.2014 09:37
pomysłowe, ciekawy przepis który napewno wypróbuję :)
Adamorek 21.11.2014 23:21
dobre jest to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak