Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smaczek ryżowo-pomidorowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
pomidory krojone z puszki 2 puszki
bulion wołowy 600 ml
fasola czerwona 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchew 1 sztuka
tortilla 2 sztuki
salsa pomidorowa pikantna 2 łyżki
pasta z kolendry 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól
pieprz
chili Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cynamon
wołowina bez kości 200 (chuda)
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: smaczek ryżowo-pomidorowy

• mięso pokroić w kostkę przyprawić, obsmażyć na patelni,
• dodać ryż i jeszcze chwilę smażyć, następnie wlać bulion, pomidory z puszki,
• dodać salsę pomidorową i pastę z kolendry
• dusić pod przykryciem do wchłonięcia płynu, często mieszając,
• dodać osączone warzywa z puszek i pokrojoną w kostkę marchew i paprykę,
• przyprawić i jeszcze chwilę trzymać na ogniu i mieszać,
• tortillę podgrzać na patelni, pokroić w trójkąty,
• potrawkę ryżową rozłożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki,
• podawać z tortillą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 27.01.2012 21:41
Intryguj?cy przepis :)
Izabela/bella81 28.02.2011 10:54
ślicznie wygląda
Dorota76 01.10.2010 10:55
Świetny przepis na pewno spróbuję zrobić i do tego jeszcze rewelacyjnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak