Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
wątróbka drobiowa 70 dag
pieczarki 20 dag
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Wątróbki w sosie podawać z ryżem i surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Por posiekać w krążki, pieczarki w pół plasterki. Por lekko zeszklić na rozgrzanym maśle, wsypać pieczarki, podsmażyć.
Krok 1 - Wątróbki z kurczaka z pieczarkami  foto
2
Wątróbki umyć i oczyścić z błonek, pokroić na kawałki, usmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Wątróbki z kurczaka z pieczarkami  foto
3
Połączyć z pieczarkami, wlać 3-4 łyżki wody, dodać majeranek, dusić przez kilka minut.
Krok 3 - Wątróbki z kurczaka z pieczarkami  foto
4
Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, mąką, przyprawą uniwersalną i papryką.
Krok 4 - Wątróbki z kurczaka z pieczarkami  foto
5
Połączyć z wątróbkami, gotować przez kilka minut.
Krok 5 - Wątróbki z kurczaka z pieczarkami  foto
6
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 6 - Wątróbki z kurczaka z pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.11.2014 17:16
bardzo smaczny obiad
Czyki 16.11.2014 15:35
Smacznie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak