Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, potem kroimy wzdłuż na mniejsze kawałki. Rozklapujemy młotkiem do mięsa, ale delikatnie, żeby mięso się nie rozłeciało. Nastepnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na osobne talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą i wybijamy jaja, które należy troszkę utrzepać.Rozklepany kotlet najpierw moczymy w mące, potem w jaju i na końcu w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    też tak robie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Szybkie mięsko na niedzielny obiadek:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    często takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    szybki i bardzo smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    klasyczny obiadek najlepszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    smacznie podany obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !