Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z wątróbki i kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
wątróbka drobiowa 20 dag
olej 1 łyzka
mąka 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z wątróbki i kaszy manny

Kaszę ugotować w 400ml osolonej wody. Wątróbkę oczyścić, pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Dodać do ostudzonej kaszy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kuleczki, panierować w mące i wrzucać na wrzącą wodę. Gotować do momentu aż wypłyną na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.08.2012 19:54
smaczne
Wafelek2601 14.05.2011 19:18
fajne
Wafelek2601 14.05.2011 19:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak