Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne rożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 2 szt
oliwa 3 łyzki
sól do smaku
kabanos 20 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
papryka 1 (chili lub jalapeno)
ser żółty 30 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne rożki

Jajka wbić do mąki, dodać oliwę i szczyptę soli, ciepłą wodą zarobić ciasto. Kabanosy pokroić w małą kostkę i wymieszać z bardzo drobno posiekaną papryczka, żółtym serem utartym na tarce oraz ziołami. Ciasto bardzo cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Kłaść farsz, zlepiać brzegi rożków. Wszystko ułożyć na posmarowanej oliwą blaszce i piec około 30 minut w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 06.09.2013 08:18
bardzo smaczne
Motorek 18.10.2012 08:28
bardzo fajne
Seba 28.07.2012 08:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak