Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w sosie winegret

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorodne pory 4
łyżka oliwy z oliwek 1
łyżeczka octu balsamicznego 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w sosie winegret

Pory umyć i osuszyć,pokroić na 3-centymetrowe kawałki.Białe części pokroić na ukos- wtedy ugotują się równomiernie.Gotować przez 10min. na parze.Jeśli pory są bardzo duże,obgotować je najpierw przez 2 min. we wrzątku; to złagodzi ich smak. Przygotować sos winegret z oliwy,oleju z pestek winogron,octu balsamicznego,soli i pieprzu.Pory serwować na ciepło,skropione sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak