Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowiec palce lizać

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 20dag
masła lub margaryny 20dag
migdałów 5dag
cukru pudru 5dag
żółtko jajek 2
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec palce lizać

Migdały zemleć w młynku do kawy.Mąkę posiekać z tłuszczem.Dodać zmielone migdały,cukier puder,żółtka i sól.Zagnieść ciasto.Chłodzić je 2 godziny w lodówce. Ciasto rozwałkować na placek średniej grubości.Wyciąć ciastka foremkami o różnych kształtach,ułożyć na natłuszczonej blasze.Piec 10-15 minut w temperaturze 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 20:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak