Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z bazyliowym pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 sztuki
cukinia 1 sztuka
bazylia 1 pęczek
parmezan 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z bazyliowym pesto

Filety posolić i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie zetrzeć na tarce cukinię i podsmażyć ją na oliwie. Dodać posiekaną bazylię, czosnek, bułkę tartą i parmezan. Dokładnie wymieszać. Z masy bazyliowej uformować 4 kulki i każdą z nich zawinąć w filet. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut. Podawać z makaronem ugotowanym al dente i sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.10.2011 14:18
pyszne jedzenie, uwielbiam bazylię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak