Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy Marchewkowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
sól do smaku 3 szczypty
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy Marchewkowe

Marchewkę płuczemy osuszamy, obieramy.
Stosownym dla Was narzędziem kroimy cienkie plastry wzdłuż marchewki, u mnie to obieraczka, taka trójkątna - ułatwia prace;)
Wykładamy blachę papierem do pieczenia układamy plastry marchewki,
Pędzelkiem silikonowym "przecieramy" każdy plaster, solimy.
Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na środkową półkę pieczemy około 11-12 minut.
Ściągamy gdy przestygną, wtedy także nabiorą chrupkości;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak