Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser w sosie winnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Świeżych fig 8
Czarnych porzeczek 20dag
szklanka czerwonego wytrawnego wina
Goździki całe Prymat 2
łyżki miodu 2
kwaśnej śmietany 20dag
Pieprz czarny Prymat w młynku
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser w sosie winnym

Figi pokroić,z czarnych porzeczek usunąć szypułki.Wlać do garnka wino,dodać owoce,cynamon,gozdziki i łyżkę miodu i zagotować.Tak przygotowany sos przecedzić przez sito i odstawić do ostygnięcia.Łyżkę miodu wymieszać ze śmietaną i rozlać na cztery talerze.Na tym ułożyć figi i porzeczki,a całość polać odrobiną sosu winnego tak,aby utworzyły się dekoracyjne spirale.Deser delikatnie posypać odrobiną pieprzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.08.2010 12:46
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak