Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Śmietanki 36 procent 600ml
brązowego cukru 5dag
łyzki kakao 2
Małych bezików 12
malin 60dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Deser malinowy

Śmietankę ubić z cukrem,dodać przesiane kakao.Wrzucić pokruszone bezy,wymieszać.Na koniec dodać pogniecione widelcem maliny(10 sztuk odłożyć do dekoracji) i delikatnie wymieszać.Tortownicę wyłożyć przezroczystą folią.Przełożyć do niej masę i wygładzić wierzch.Wstawić na 4 godziny do zamrażarki.Na godzinę przed podaniem przełożyć z zamrażarki do lodówki.Wyjęte z tortownicy ciasto ozdobić(po zdjęciu folii) malinami i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.07.2011 09:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak