Sposób przygotowania

W trakcie pieczenia kurczaka ugotować na małym ogniu szyję, serce i żółądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.
Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusic na maśle.
Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając gotować na średnim ogniu 2 min. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha uwielbiam sosy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota67

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    podroby są całkiem dobre do różnych potraw
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    sos jest zawsze dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię takiego sosu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !