Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK W PIĘTCE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa pokrojona w kostkę 10 g
zakwas (żur) 200 ml
śmietana 10 ml
mąka 3 g
majeranek
wywar z warzyw 100 ml
pieprz
sól
czosnek
boczek wędzony 5 g
jajko ugotowane na twardo 1 pokrojone w kostkę
chleb 1 piętka

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK W PIĘTCE

Do gotowego wywaru z warzyw dodać żur, dobrze wymieszać. Żurek podprawić śmietaną, zagotować, doprawić czosnkiem. Dodać pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, usmażoną. Dodać też jajko i przyprawy, wymieszać. Żurek podawać w końcówce wydrążonego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 17.10.2010 22:09
o super, uwielbiam żuek z chlebem, a ta opcja jest jeszcze lepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak