Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULA MARYNOWANA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 1,5 l
sól 50 g
cukier 60 g
ocet 10 % 0,3 l
cebulka mała 1 kg
pieprz
suchy koper
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULA MARYNOWANA

Małe cebulki obrać, włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty, następnie odcedzone, układać w słoikach, po czym dodać przyprawy. Zalewa: woda, sól, cukier, ocet, zagotować. Gorącą zalewą zalać cebulki, zamknąć słoiki i pasteryzować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:31
dobra zakąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak