Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WARZYWNO-MIĘSNY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 0,5 kg
seler 250 g
pietruszka 250 g
cebula 300 g
mięso wieprzowe 800 g
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy 150 g
sól
Piieprz
ziele angielskie
olej 100 g
mąka 30 g
kapusta 1,20 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WARZYWNO-MIĘSNY

Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką i zrumienić kładąc na rozgrzany tłuszcz, przełożyć do rondla.

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa, dodać do mięsa.

Mięso podlać małą ilością gorącej wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i dusić na małym ogniu.

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do mięsa i dusić.

Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do mięsa i dusić do miękkości.

Z reszty tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę,dodać koncentrat pomidorowy.



Gdy mięso będzie miękkie dodać zasmażkę, doprawić do smaku solą i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:30
syte jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak