Sposób przygotowania

Ziemniaki umyc pod zimnym strumieniem wody i osuszyc. Skorke kazdego ziemniaka, ponakluwac widelcem z wielu stron, aby zapobiec eksplozji ziemniaka podczas pieczenia w wysokiej temperaturze. Na folii do zapiekanka ulozyc warzywa i skropic je delikatnie tluszczem. Piekarnik rozgrzac do 200 stopni i przez godzine zapiekac w nim ziemniaki, dwukrotnie przewracajac je podczas pieczenia. Po upieczeniu, ziemniaki odstawic przez ok 15-20 minut, aby lekko przestygly. Kazdego ziemniaka przekrajamy wzdluz na pól, i wydrazamy miazsz, najlepiej za pomoca widelca. Robimy to ostroznie, aby nie uszkodzic skorki. Do miazszu dodajemy maslo, odsaczona kukurydze, 2/3 zóltego sera i przyprawy, dokladnie mieszamy i wkladamy w lodeczki ze skorupek ziemnoakow. Kazdy kawalek posypujemy startym serem, lodki ukkladamy do formy i zapiekamy przez ok 10 minut w 200 stopniach. Podawac na cieplo, najlepiej z miesem.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam faszerowane ziemniaczki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    mniam mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny pomysł :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super :) bardzo mi się podobają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    musi być smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !