Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baraninka z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki pokrojone w grubą kostkę 400 g
smalec
kminek
sól
pieprz
baranina 1/2 kg
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baraninka z kapustą

Cebulę zrumienić na tłuszczu. Do garnka z ugotowanym mięsem nałożyć kapustę, ziemniaki, cebulę, dodać trochę kminku i pieprzu. Dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając w razie potrzeby wrzącą wodą. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:29
nie jadlam.
SyMiki 02.11.2011 12:24
Idzie gdzieś kupić baraninę?
bami 12.05.2011 09:19
Baraniny jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak